Краток вовед во структурата на пет главни стаклени завеси | ЏИНГВАН

Краток вовед во структурата на пет главни стаклени завеси | ЏИНГВАН

Кои се видовите и структурите на стаклени завеси ? Следно, ајде да ги погледнеме деталите за различните типови на структури на curtид за завеси .

Стаклениот завесен ѕид е ѕидна структура на модерни згради изградени со сигурносно стакло. повеќето згради кои користат стаклени завеси се високи згради, но генерално, зградите со стаклени завеси ќе изгледаат поубаво и ќе имаат помодерна атмосфера. Но, малку е познато за структурата на стаклениот завесен ѕид е многу сложена, постојат многу начини за изградба на стаклениот завесен ѕид.

Целосно скриена рамка стаклена завеса

Како што имплицира името, стаклениот завесен ѕид со целосна скриена рамка, односно рамката околу неа, е скриен. Општо земено, стаклената рамка на овој вид стаклен завесен ѕид е врамена на стаклената потпорна рамка изработена од алуминиумска легура. Во исто време, четирите страни се исто така фиксирани на различни начини. Горната рамка е во контакт со попречниот сноп на рамката од алуминиумска легура, додека другите три страни се потпираат на друг начин, односно попречниот сноп или вертикалната шипка што ја поддржува стаклената рамка. И дајте си силна поддршка еден на друг.

Полускриена рамка стаклена завеса

Овој вид на конструктивен режим е генерално поделен на два вида, едниот е хоризонтална и имплицитна вертикална нестабилност, другиот е спротивен, односно хоризонтална нестабилност и вертикално прикривање, што се разликува од целосната скриена рамка, полускриената рамка избира полускриениот начин за справување со изградбата на стаклениот завесен ѕид. Специфичниот метод на градба е да се избере пар соодветни стаклени рабови и лепак за обработка на адхезија, додека другиот пар соодветни стаклени рабови се поврзани и потпираат со рамки од алуминиумска легура или други метални рамки. Кога ќе се изгради стаклена завеса со полускриена рамка, таа мора да ги има горенаведените две операции, инаку е многу опасно.

Стаклен завесен ѕид со отворена рамка

За разлика од претходните два методи на градба, стаклениот завесен ѕид со отворена рамка е изграден со поддршка и обработка на рамки од алуминиумска легура на сите четири страни на стаклото. од изгледот, овој вид стаклен завесен ѕид може да покаже многу очигледна шема на рамка. безбедносниот фактор на стаклениот завесен ѕид со отворена рамка е исто така повисок од оној на претходните два.

Стаклен завесен ѕид поддржан со точка

Стаклениот завесен ѕид со точкаст е составен од украсно стакло и носечка структура на поврзувачките компоненти. Според ефектот на декорацијата на фасадата, може да се подели на стаклен завесен ѕид со точка со рамна глава и стаклен завесен ѕид со точка со конвексна глава. Според потпорната конструкција, може да се подели на стаклен завесен ѕид со точка со стаклена ребра, стаклен завесен ѕид со точка со челична конструкција, стаклен завесен ѕид со точка со поддржан челична лента и стаклен завесен ѕид со точка со челични кабли.

Целосно стаклен завесен ѕид

Целосно стаклен завесен ѕид се однесува на стаклениот завесен ѕид составен од стаклени ребра и стаклени панели. Целосно стаклениот завесен ѕид се роди со подобрувањето на технологијата за производство на стакло и диверзификацијата на производите. Обезбедува услови за архитектите да создадат чудна, транспарентна и кристално чиста зграда. Целосно стаклениот завесен ѕид се разви во повеќеразновидна фамилија за завесни ѕидови, која вклучува целосно стаклени завеси врзани со лепак за стаклени ребра и целосно стаклени завеси поврзани со стаклени ребра.

Горенаведеното е краток вовед во структурата на петте главни стаклени завеси. ако сакате да дознаете повеќе за стаклениот завесен ѕид, слободно контактирајте не.


Време на објавување: 27 април 2022 година