Një hyrje e shkurtër në strukturën e pesë mureve kryesore të perdes së qelqit | JINGWAN

Një hyrje e shkurtër në strukturën e pesë mureve kryesore të perdes së qelqit | JINGWAN

Cilat janë llojet dhe strukturat e muret e perdes së xhamit ? muri i perdeve.

Muri i perdes së qelqit është struktura e murit të ndërtesave moderne të ndërtuara me xham sigurie. shumica e ndërtesave që përdorin mure perde xhami janë ndërtesa të larta, por në përgjithësi, ndërtesat me mure perde xhami do të duken më të bukura dhe do të kenë një atmosferë më moderne. Por pak dihet për strukturën e murit të perdes së xhamit është shumë komplekse, ka shumë mënyra për të ndërtuar murin e perdes prej xhami.

Mur perde xhami me kornizë plotësisht të fshehur

Siç nënkupton edhe emri, muri i perdes së xhamit me kornizë të plotë të fshehur, domethënë korniza rreth tij, është i fshehur. Në përgjithësi, korniza e xhamit të këtij lloji të murit të perdes së qelqit është e përshtatur në kornizën mbështetëse të xhamit të bërë nga aliazh alumini. Në të njëjtën kohë, të katër anët janë gjithashtu të fiksuara në mënyra të ndryshme. Korniza e sipërme është në kontakt me traun e tërthortë të kornizës së aliazhit të aluminit, ndërsa tre anët e tjera mbështeten në një mënyrë tjetër, pra, trari i tërthortë ose shiriti vertikal që mbështet kornizën e xhamit. Dhe jepni mbështetje të fortë për njëri-tjetrin.

Mur perde xhami me kornizë gjysmë të fshehur

Kjo lloj mënyre ndërtimi përgjithësisht ndahet në dy lloje, njëra është paqëndrueshmëria horizontale dhe vertikale e nënkuptuar, tjetra është e kundërta, domethënë paqëndrueshmëria horizontale dhe fshehja vertikale, e cila është e ndryshme nga korniza e plotë e fshehur, zgjedhja e kornizës gjysmë të fshehur. mënyra gjysmë e fshehur për t'u marrë me ndërtimin e murit të perdes së xhamit. Metoda specifike e ndërtimit është të zgjidhni një palë skaje xhami dhe ngjitës përkatës për trajtimin e ngjitjes, ndërsa palët e tjera të skajeve përkatëse të xhamit lidhen dhe mbështeten nga korniza aliazh alumini ose korniza të tjera metalike. Kur ndërtohet muri perde xhami me kornizë gjysmë të fshehur, duhet të ketë dy operacionet e mësipërme, përndryshe është shumë i rrezikshëm.

Mur perde xhami me kornizë të hapur

Ndryshe nga dy metodat e mëparshme të ndërtimit, muri i perdes prej xhami me kornizë të hapur është ndërtuar me mbështetjen dhe trajtimin e kornizave të aliazhit të aluminit në të katër anët e xhamit. Nga pamja e jashtme, ky lloj muri perde xhami mund të tregojë një model kornizë shumë të dukshme. faktori i sigurisë së murit të perdes prej xhami me kornizë të hapur është gjithashtu më i lartë se ai i dy të parëve.

Mur perde xhami i mbështetur në pikë

Muri i perdes së qelqit të mbështetur në pikë është i përbërë nga xhami dekorativ dhe struktura mbështetëse e komponentëve lidhës. Sipas efektit të dekorimit të fasadës, ajo mund të ndahet në mur perde xhami me kokë të sheshtë dhe perde xhami me kokë konveks. Sipas strukturës mbështetëse, mund të ndahet në mur perde qelqi të mbështetur në brinjë qelqi, mur perde qelqi të mbështetur në strukturën e çelikut, mur perde qelqi i mbështetur në pikën e shufrës së tensionit të çelikut dhe mur perde qelqi i mbështetur me pikë kablloje çeliku.

Mur perde tërësisht prej xhami

Muri me perde të tëra xhami i referohet murit të perdes së qelqit të përbërë nga brinjë xhami dhe panele xhami. Muri i perdes tërësisht prej xhami lindi me përmirësimin e teknologjisë së prodhimit të xhamit dhe diversifikimin e produkteve. Ai ofron kushte që arkitektët të krijojnë një ndërtesë të çuditshme, transparente dhe të pastër kristal. Muri i perdes nga xhami është zhvilluar në një familje muresh perdesh me shumë lloje, e cila përfshin mur perde të gjitha xhami të lidhur me ngjitës me brinjë xhami dhe mur perde gjithë-xhami të lidhur me brinjë xhami.

Më sipër është një hyrje e shkurtër e strukturës së pesë mureve kryesore të perdes së qelqit. nëse doni të dini më shumë rreth murit të perdes së xhamit, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni.

Mësoni më shumë rreth produkteve JINGWAN


Koha e postimit: Prill-27-2022